Naslovnica Home

O nama

Organizacija

Danas je proizvodnja locirana u Tuzli, uz poslovnice u Banja Luci i Sanskom Mostu, te vlastito preduzeće Bony sokovi Hrvatska sa sjedištem u Zagrebu, koje brine o plasmanu Vitalis sokova na tržište EU.

Garancija kvaliteta osigurana je uvođenjem standarda ISO 9001 i HACCP i stalnim nadzorm proizvodnje od strane vlastitog i releventnih javnih laboratorija.

 

Robna marka Vitalis

Robna marka Vitalis nastala je kao rezultat skoro godinu dana razvoja, koji je vodio međunarodni operativni tim za implementaciju, sastavljen od stručnjaka iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Švedske.

Naziv robne marke Vitalis pažljivo je odabran da na najbolji način opiše temeljne vrijednosti koje stoje iza proizvoda: Zdravlje, priroda i aktivnost.

Ideja koja je pokrenula lansiranje Vitalis linije proizvoda vrlo je jasna:
Visoki kvalitet po pristupačnoj cijeni.

Ideja koja osigurava da kupci sve više piju Vitalis sokove je stabilno održavanje vrhunskog kvaliteta, uz stalne inovacije i razvoj novih vrsta zdravih i ukusnih sokova.

Istorija

Još davne 1997. godine, počela je u malom pogonu u centru Tuzle proizvodnja sirupa i osvježavajućih bezalkoholnih pića. Kvalitet i odličan omjer cijene i kvaliteta brzo su prepoznati na tržištu, pa je već za kratko vrijeme proizvodni program proširen, a količina isporučenih proizvoda višestruko uvećana.

2005. proizvodnja preseljava u novoizgrađeni pogon izvan grada, koji leži na izvorima najkvalitetnije pitke vode.

2007. na tržištu se pojavljuju Vitalis sokovi u jednolitarskim pakovanjima. U narednih 12 mjeseci, Vitalis sokovi postaju najprodavanija domaća robna marka sokova u Elopak pakovanjima.

2010. počinje izvoz Vitalis sokova u više evropskih zemalja.

2011. na tržištu se pojavljuju Vitalis Family sokovi u ekonomičnim dvolitarskim pakovanjima.

2012. na tržište dolaze redizajnirana pakovanja jednolitarskih Vitalis sokova, upotpunjena novim ukusima.

2015. pokreće se firma Bony sokovi Hrvatska, koja postaje glavni uvoznik Vitalis i Vitalis Family sokova za područje Evropske unije.

Vitalis sokovi proizvode se u jednom od najmodernijih pogona za proizvodnju voćnih sokova u Bosni i Hercegovini, koji ima tradiciju dugu 20 godina.